PEJABAT PERSEKITARAN, KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN (OSHE)
PROSEDUR OPERASI STANDARD (SOP)
PENGANJURAN MAJLIS RASMI / MAJLIS TIDAK RASMI DAN MAJLIS SOSIAL DALAM UNIVERSITI

1. Pihak penganjur hendaklah memastikan individu yang bergejala seperti demam, batuk, selesema, kesukaran bernafas atau gejala-gejala yang berkaitan dengan COVID-19 tidak dibenarkan masuk ke dalam dewan/bilik majlis berlangsung.
2. Pihak penganjur hendaklah memastikan individu yang dalam tempoh pengawasan di rumah / kuarantin TIDAK DIBENARKAN menghadiri majlis tersebut.
3. Pihak penganjur adalah DIGALAKKAN untuk memastikan susun atur di luar dan dalam dewan/bilik/ruang aktiviti mengamalkan penjarakan fizikal sekurang-kurangnya 1 meter semasa pendaftaran dan sepanjang majlis berlangsung.
4. Pihak penganjur adalah DIGALAKKAN untuk memastikan semua ahli majlis memakai pelitup muka (face mask) sepanjang majlis berlangsung.
5. Pihak penganjur perlu menyediakan hand sanitizer di pintu masuk ruangan majlis berlangsung.
6. Pihak penganjur perlu memberikan taklimat keselamatan dan prosedur kerja selamat pencegahan COVID-19 sebelum majlis berlangsung.
7. Pihak penganjur hendaklah memastikan para tetamu atau ahli majlis tidak bersesak di dalam lif dan tandas atau mana-mana ruang di tempat majlis.
8. Pihak penganjur perlu melantik urusetia/ahli jawatankuasa pemantauan SOP dalam kalangan ahli majlis bagi memastikan SOP dipatuhi.
Adalah diingatkan pihak penganjur MESTILAH BERTANGGUNGJAWAB PENUH dalam menjaga keselamatan diri dan orang sekeliling sepanjang majlis berlangsung.

*Prosedur ini adalah tertakluk kepada perubahan mengikut keperluan dan arahan semasa Majlis Keselamatan Negara (MKN)

KEMASKINI 29 SEPTEMBER 2022

Pejabat Pengurusan Akademik
Academic Management Office

Academic Management Office, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia is not responsible for any loss/damage caused by data obtained from this portal site. Web Content Manager is Ms. Puteri Balqis binti Jamian (convocation.uthm.edu.my, 07-4537692), the representative of the UTHM Convocation Web Committee.

• Last update: Khamis 01 Disember 2022, 04:29:29.

Hubungi kami

Pejabat Pengurusan Akademik (PPA)

Graduan pra siswazah
Undergraduate graduands

Pejabat Pengurusan Akademik
Office of Academic Management

No.Tel. / Tel.No. : +607 453 7696/ 7690/ 7685
WhatsApp : 074537692
Laman sesawang / Website amo.uthm.edu.my / convocation.uthm.edu.my

Pusat Pengajian Siswazah (PPS)

Graduan pasca siswazah
Postgraduate graduands

Pusat Pengajian Siswazah
Centre for Graduate Studies

No.Tel. / Tel.No. : +607 453 4842 / +607 456 4840
WhatsApp : +607 456 4842 / +607 456 4840

Laman sesawang / Website : cgs.uthm.edu.my

Pejabat Bendahari

Akaun pelajar dan bayaran hutang graduan
Student account and graduands debts

Pejabat Bendahari
Bursary Office

No.Tel. / Tel.No.+607-4537054 / +607-4537080
Whatsapp : 074537054
Emel / E-mail : -
Laman sesawang / Websitebendahari.uthm.edu.my / epayment.uthm.edu.my

Pusat Kemajuan Kerjaya dan Alumni (PKKA)

Sistem Kajian Pengesanan Graduan (SKPG), Sistem Maklumat Alumni  (SisMA), Pendaftaran BEM
Ministry of Higher Education (MoHE) Tracer Study, Alumni Information System (SisMA), BEM Registration

Pusat Kemajuan Kerjaya dan Alumni
Centre of Career Advancement and Alumni

Whatsapp : 01110857678

Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. : nursalinaAlamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Laman sesawang / Websitepkka.uthm.edu.my/

Perpustakaan Tunku Tun Aminah (PTTA)

Status pemulangan buku/bahan rujukan
Books/reference materials return status